Friday 28 August 2009

Are you ready for me, Romania?

Kérdezte Madonna minden rádióadón félóránként és minden sarkon az óriásposzterről, a nyár eleje óta. Ezek szerint azért mégsem. Nem ready. Madonnát zseniálisan kifütyülték a tegnap esti koncerten Bukarestben. Merthogy nem díjazta a drága pénzért zenét hallgatni ment közönség, hogy a ,,pop királynő'' két szám közt, váratlanul lekapta őket. ,,Úgy hallottam, hogy errefele súlyosan diszkriminálják a romákat...Nagyon szomorú vagyok emiatt. Mi ezt nem szeretjük. Semmilyen féle diszkriminációt nem szeretünk. Mindannyian egyenlőek vagyunk: romák, homoszexuálisok...'' Óriási füttykoncert. A hírvivő még hozzátette, hogy átlalánosan Kelet Európáról értesültek úgy, hogy a romák rossz sorban vannak, mert például a Magyarországon végigsöprő gyűlölethullámnak hat halálos áldozata volt már. A romák körében. Nyilván arról nem értesültek, hogy a magyarok közt hány áldozat volt, van. Naponta. Meg kellene kérdezni pl. Szögi Lajos árváit, hogy ők kivel érzik és mennyire egyenlőnek magukat. Vagy a tizenhárom éves iskolás lányt, akit tíz percig pofoztak és felgyújtották a haját. Vagy a 26 éves megölt román kézilabdázó szüleit. Nagyon hosszan folytathajuk a sort.

Hát meg kell adni, hogy a testvérnemzet remekül fogadta a dorgálást. Ahogy kell. Itt az államelnök is cigányozik, úgyhogy Madonnának ezegyszer nem sikerült az ,,interetnikai nagy békéltetés''. Bye-bye, american pie!

7 comments:

alibi said...

nem sikerult, de nem o az egyetlen aki hasonloan tett. nem azokkal az emberekkel van a baj akik ha csak szoban is tettek ezt de tettek a jo erdekeben valamit is. batorsag kell ahhoz is hogy vilaglattakent kimondjon ilyent az ember. sokan vagyunk akik meg a porba sem merunk rugni pedig nekunk soha nem is fog kijutni a voros szonyeg. mindegy hogy kik vagyunk es hol vagyunk csak merjuk kimondani legalabb a jot. a cel szentesiti az eszkozt.

Anonymous said...

Madonna amugy egy hulye pi**a de te vagy a masik veglet es nem tudom melyik veszelyesebb...

Lolka said...

Hgoy is mondja az "ősmagyar" mondás? Madarat tolláról, embert barátjáról (Băsescutól György Attiláig)lehet megismerni!

Patrubány Csilla said...

Indigoboi, akkor én - és én vagyok a legkisebb, akik ezt teszik - is kimondom a jót: engem is nagyon szomorúvá tesz a diszkrimináció, nemcsak Madonnát. Szeretném, ha nem diszkriminálnák többet a magyarokat. Hogy ne adjanak többet egy okot sem arra, hogy kitátsam a számat: ha nagyapám földjéről nem lopták volna el a szénát. Ha nagyanyám karjáról nem tépték volna le a táskát. Ha a szomszédnéni hűtőjéből nem vitték volna el a szalámit, miután rányomták az ajtót, ha egy 13 éves lánynak nem gyújtották fel volna a haját, ha szombaton nem törtek volna be a házunkba fényes nappal, majd miután elkapták őket a a tizenkét éves tolvaj először majdnem leszúrta a rendőrt, majd vallomásosan üvöltözte, hogy ő addig lop, amíg él, és ha meghal, akkor majd lopnak tovább a testvérei. (Romantikus, nem?) Egyenlő jogokat szeretnék én is, hogy ne legyek hátrányos helyzetben, amiért magyar vagyok.

Anonymus, nem tudom, melyik végletről van szó ezesetben.

Lolka, igazából nem látom értelmét ennek a megjegyzésednek, de tudomásul veszem, hogy létezel. És vaslogikád van.

György Attila said...

Ejnye-bejnye... a hozzászólóknak egy számomra kedves kép, és mellé egy filmzene idézete:

http://tarkun.blogspot.com/2009/08/csendor.html

“Bad boys, bad boys, whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you?!”

Mert lassan lehat pakolni, fiúk... :-D

Anonymous said...

Mivel oda nem lehet, de itt is témábavág, zenei aláfestés a Blende képsorozatnak: http://www.youtube.com/watch?v=d6F54TYp1OE.

A másik Csilla

Patrubány Csilla said...

Én is nagyon szeretem a számot. Meg a bandát is :-)