Tuesday 2 February 2010

Warraq, Egyiptom - 2009.12.12.




„A középső kupola fölött tűnt fel aranykoronával a fején, tiszta fehérbe és kékbe öltözve, teljes magasságában egy fénypalásttal körbevonva. A templom tetején álló keresztek fényesen ragyogtak, ahogy az alakzat az épület kupolái és ikertornyai közt lebegett.”
- zarándok.hu


Hogy miért nem lehet erről sehol hallani, hacsak nem vagy a zarándok.hu rendszeres olvasója, illteve nem ismersz egy arab nyelvet sem, hogy a tudósításokat és eksztatikus vallomásokat megértsd? Válaszokat kommentekben nagyon szívesen látnék.
Ugye, azt tudjuk, hogy az egyház naaagyon óvatos a jelenésekkel kapcsolatban ( ami azért elég visszás, annyit hagyjunk meg, hogy pont az egyház vallatja tudománnyal és bizonyíthatósággal a csodát, és nem HISZ benne), és hogy évekig nyomoz egy-egy ügyben. A warraqi jelenéssel kapcsolatban aztán sokszorosan nehéz dolguk lesz, hiszen csak egy városnyi muzulmánt és koptot kell kihallgatniuk, akik mind azt állítják, hogy a Szűz Anyát látták három órán keresztül a templom fölött lebegni.

angolul itt (videókkal)
magyarul itt

1 comment:

György Attila said...

Magam sem értem ezt a több mint szemérmes hallgatást, tényleg van egy olyan érzése az embernek, ha az Egyházon múlna, a megváltás is médianyilvánosság nélkül, titokban menne végbe, aki halott róla, jó, aki nem-nem...
Próbálok magam is még tájékozodni.